Jakten på den perfekte fotograf

Partnerannonse

Bildene utgjør det avgjørende førsteinntrykket i møtet med potensielle boligkjøpere. Gode bilder skaper oppmerksomhet og vekker interesse. Samtidig er fotograferingen en viktig del av kundeopplevelsen for selger. Hva bør man tenke på ved valg av fotograf?

Av: Hallvard Solem, PHOLIO (pholio.no) – Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren nr. 2 2022.

Boligfotografering har blitt et eget fagfelt, med mer og mer spesialiserte fotografer. Den teknologiske utviklingen har gitt flere strenger å spille på og det har blitt et økende fokus på det å formidle en historie bak bildene. Mange av dagens boligkjøpere har vokst opp med digital teknologi og sosiale medier. De er godt vant med å bli utsatt for ekstreme mengder informasjon, og har evnen til å filtrere informasjonsstrømmen effektivt. Det gjør at man har stadig kortere tid på å fange oppmerksomheten til potensielle kjøpere.

HVA KJENNETEGNER EN DYKTIG BOLIGFOTOGRAF?

En boligfotograf må naturligvis ha en god teknisk kompetanse i bunn. Det er store forskjeller fra bolig til bolig i forhold til lysforhold, materialer og planløsning. For å håndtere dette kreves det at fotografen har full kontroll på kamerautstyr og lyssetting.

Boligfoto krever også en forståelse for hvordan man skal formidle de unike egenskapene ved hver enkelt eiendom. Det er ikke alltid man kommer til nye og stylede boliger. En dyktig boligfotograf  må evne å presentere objektet fra sin beste side og vise potensielle kjøpere at nettopp denne boligen kan være deres neste hjem. Gjennom mange års erfaring fra bransjen har vi sett at det kan være en utfordring å mestre boligfoto som fagfelt, selv om man er en teknisk dyktig fotograf.

God kommunikasjon er en annen viktig egenskap. Under fotografering må man kunne forklare de valgene som tas og skape tillit hos boligselger. Uten denne tilliten er sjansen for misfornøyde kunder vesentlig høyere.

Et godt råmateriale er enkelt å redigere, men dårlig redigeringsarbeid kan ødelegge selv det beste utgangspunkt. Det er ingen hemmelighet at mye av bilderedigeringen for norske boligfotografer utføres i utlandet og fortrinnsvis i Asia. Dette er en effektiv og prisgunstig løsning. Mange leverandører er dyktige, men det er også store variasjoner. For å levere et godt sluttprodukt, må de som utfører etterarbeidet ha god kjennskap til norske forhold som materialer, farger  og vær. Dersom den nymalte stuen med siste skrik av trendfarger fra Jotuns fargepalette gjengis feil, vil man sitte igjen med en misfornøyd boligselger. Redigerer fotografene bildene sine selv eller benyttes det en ekstern leverandør? Hvordan jobber fotografen mot sin leverandør, og ikke minst hvordan kvalitetssjekkes arbeidet før levering? Dette er alle viktige spørsmål å stille ved valg av fotograf.

TREND – EKSKLUSIV FOTOGRAF

De siste årene har vi sett en klar trend hvor stadig flere meglere velger å benytte seg av frittstående fotografer og mindre fotoforetak. Relasjonen mellom megler og fotograf er avgjørende for et godt sluttprodukt. Med en lokal leverandør er det ofte lettere å oppnå en god dialog og i større grad kunne påvirke sluttproduktet. Den klassiske “samlebåndsfotografen” erstattes av fotografer som er villige til å sette av mer tid til hvert oppdrag. For mange handler det også om å skape sitt eget uttrykk som gjør at man skiller seg ut fra konkurrentene. En eksklusiv fotograf er gjerne et godt salgsargument i jakten på nye kunder.

EFFEKTIV ARBEIDSFLYT

En utfordring med å velge en frittstående fotograf eller en mindre leverandør, har ofte vært dårligere system- og logistikkløsninger som medfører mer manuelle operasjoner for meglerne. Dette er en av årsakene til at vi har utviklet Pholio. Pholio er i første rekke et arbeidsverktøy for boligfotografer, men bidrar også til en mer effektiv arbeidshverdag for eiendomsmeglere. Pholio er helintegrert med meglersystemene som gir en sømløs og effektiv bestilling og levering av bilder. Meglerne kan enkelt holde oversikten underveis i prosessen, samtidig som automatiserte bekreftelser bidrar til en ryddig kommunikasjon mot boligselger.

 Bak Pholio står et team med over 15 års erfaring fra boligfotobransjen. Vårt mål har vært å skape en fleksibel systemløsning som sikrer en effektiv arbeidsflyt mellom boligfotografer, deres kunder og involverte leverandører. Fotografen bestemmer selv hvilke produkter og priser de ønsker å tilby sine kunder og hvilke underleverandører de ønsker å benytte.

“Flere av våre fotoleverandører benytter Pholio som arbeidsverktøy. Det har gjort arbeidsdagen enklere for meglerne.  Våre kunder blir godt ivaretatt med oversiktlig informasjon underveis og med gode betalingsløsninger.”

Erik Pettersen, Notar

FLEKSIBLE BETALINGSLØSNINGER

Gjennom vårt samarbeid med SVEA kan vi tilby våre brukere fleksible betalingsløsninger som kortbetaling, Vipps, delbetaling og utsatt betaling. Boligselgerne kan forholde seg til en ryddig og profesjonell betalingsløsning. Du som megler kan velge å slippe å være bank og måtte legge ut for fototjenestene.

Vi i Pholio ønsker å bidra til et større mangfold av fotoleverandører, hvor små og mellomstore fotoforetak kan tilby logistikkløsninger på nivå med de store. Dette gir deg som megler større valgfrihet i jakten på den perfekte fotografen for deg og ditt meglerforetak.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no