• Annonse
Evergreen_bilde

Norges første coliving

Evergreen er Norges første coliving. Selskapet begynte å jobbe aktivt med coliving i 2020. Da hadde ideen modnet en stund og beslutningen ble tatt at 2020 var året vi skulle satse fullt ut på coliving som vi hadde sett var en nisje som vokste fort i markeder som USA, UK og Asia.

Av: Juan David Myrann, Evergreen – Artikkelen ble først publisert i Eiendomsmegleren nr. 3 2021

På våren 2020 fikk vi muligheten til å etablere oss i Nordahl Bruns gate 5 i Oslo. Hvor på de første kundene flyttet inn i august 2020. Da hadde vi brukt sommeren til å møblere opp rom og fellesareal.

I dette arbeidet etablerte vi et langsiktig og strategisk samarbeid med STRAA Innredning og Design, hvor vi i fellesskap har utviklet Evergreen sin coliving interiør mal.

Coliving er en sosial orientert måte å leve på. Hvor den enkelte beboer «Sier fra seg» større private boområder mot å bo sammen med andre å dele på felles areal som har kvaliteter ved seg som de alene ikke har økonomisk bære evne til å tilegne seg. 

Dette kan være film rom, et vellutstyrt kjøkken med fult sortiment av kjøkkenutstyr, kunst på veggene og musikkstudio. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Men vi i Evergreen er opptatt av at disse fellesrommene og kvalitetene er noe som vårt community i fellesskap omforenes om. Og da kommer vi inn på det andre viktig med coliving. Nemlig community.

Ensomhet er en megatrend som det ikke snakkes mye om. Det vi ser er at vårt coliving konsept bringer flere sammen og at disse knytter sterke vennskapelig bånd seg imellom og noen også har også tatt steget over i kjæresteforhold.

Evergreen som alle andre har følt på den pandemien som vi har levd med siden mars 2020 og som vi fortsatt står i. Men flere av de som bor hos oss har hatt veldig glede av community under pandemien. Det å ha folk rundt seg har gjort tilværelse lettere for veldig mange.

Vi i Evergreen lærer mye av alt som skjer i vårt coliving-hus. Noe vi er opptatt av er at coliving skal være så friksjonsfritt som mulig. Derfor sørger vi for vask av felles arealer to ganger i uken, alt av forbruksartikler knyttet til kjøkken og bad er inkludert i leieprisen samt vi holder community-møter en gang i måneden for å løse konflikter, forbedre produktet vårt ovenfor kunden og samtidig gjøre noe sosialt.

Coliving er en del av det som kalles «den nye bo formen». Vi tror coliving har kommet for å bli som et bo tilbudet i de store byene rundt om i verden og også i Norge.

Vi i Evergreen ønsker å legge til rette for at flere føler seg trygg og komfortabel rundt valget av colivng som sin boform ikke bare kortsiktig, men også med tanke på langsiktighet hvor colivng er et «hjem» på lik linje som å bo på en hybel eller ettromsleilighet.

Evergreen jobber stadig med å utvikle og forbedre sitt produkt nettopp for å oppnå dette. Det å legge til rette for en langsiktighet, forutsigbarhet og stabilitet for leietaker tror vi veldig på. Dette gjøre via gode velbalanserte leieavtaler, som tilbyr leietaker langsiktighet og forutsigbarhet.

Vi jobber med å matche de leietakere som bor nærmest hverandre så godt som mulig. Jo mer likhet det er mellom beboerne jo mindre sannsynlighet for at friksjon vil oppstå.

Vi vet også at å leie for mange er problematisk fordi man da er utenfor boligmarkedet og ikke får ta del i den verdistigningen som har vært der de siste årene. Samtidig som det ofte er vanskelig å bygge opp egenkapital når man leier. Derfor ønsker vi å gi en del av den husleien som betales tilbake til våre kunder i form av månedlige innskudd på en sparekonto. Vi ønsker også å etablere et fordelsprogram som våre kunder kan ta del i som løpende vil resultere i innskudd på sparekonto.

Evergreen har store ambisjoner og ser muligheten for å vokse fremover. Men for å klare det må man ha gode systemer for drift og kundeoppfølging. Blant annet bruker vi Unloc for adgangskontroll. Dette gir oss en bedre kontroll med hvem som har tilgang til bygget, samt eliminerer alle problemer knyttet til håndtering av fysiske nøkler.

Videre bruker vi Uniteliving som forvaltningsplattform. Noe som er bra for oss som utleier og for våre leietakere som får all informasjon rundt leieforholdet på et og samme sted.

Avslutningsvis kan vi oppsummere det Evergreen colivng ønsker å levere som produkt på følgende måte.

«Live in the mansion feeling with 5 stars resort amenities, together with people match for you, in a long term secure rental environment, while saving up equity autonomously. Ecolux brought to you by Evergreen»