Økning i salg av hytter

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser en betydelig økning i salget av hytter i første kvartal av 2020 sammenlignet med samme periode i fjor.

Det ble rapportert om mange omsetninger av fritidsboliger på fjellet etter nyttår fram koronapandemien satte kraftig brems på omsetningene 12. mars. Etter hytteforbudet ble opphevet 20. april er tilbakemeldingene fra eiendomsmeglere rundt om i landet at salget har tatt seg kraftig opp igjen. Dette gjelder både for fritidsboliger på fjellet og ved sjøen. Usikkerheten rundt når man kan reise til utlandet igjen har bidratt til å løfte hyttemarkedet opp igjen.

Tallene fra SSB viser at det i alt ble solgt 2 700 fritidsboliger i 1. kvartal 2020. Det er en økning på 10,8 prosent sammenlignet med 1. kvartal 2019.

Gjennomsnittlig kjøpesum for hytter på eid tomt var 2,3 millioner, mens gjennomsnittet for på festet tomt var 1,8 millioner. Økningen i antall omsetninger var størst i Viken med 33 prosent flere salg enn tilsvarende kvartal i 2019.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no