Oslo Barcode

Investorer preger Oslo-markedet

En ny undersøkelse fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at hver femte bolig i Oslo-området blir kjøpt av en investor. Dette er med på presse prisene ytterligere oppover.

– Nå melder mange meglere at trykket fra investorene har økt det siste året, og det kan virke som det særlig er småinvestorene som forsterker trenden, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til DN.no.

Se innslag fra NRK-TV: Mange investorer på boligmarkedet i Oslo

Hør Carl O. Geving på NRK Østlandssendeingen: Stadig flere investerer eller spekulerer i eiendom

Med investorer i denne sammenhengen menes både profesjonelle og privatpersoner som kjøper en bolig med den hensikt å leie den ut videre.

– Når investorene vet at fremskrevet befolkningsvekst tilsier at det må bygges rundt 100.000 nye osloboliger før 2030, samtidig som kommunen somler med tilrettelegging av tomter og byggetakten er under halvparten av behovet, tror jeg investorene har vondt for å se risikoen i boligmarkedet, sier Geving til nettstedet.

et er spesielt i de mest attraktive bydelen i Oslo hvor trykket fra investorer er størst. De seneste tilgjengelig skattetallene viser at det i bydeler som Frogner, St. Hanshaugen og Grünerløkka er i overkant av 30 prosent av boligene som er registrert som sekundærboliger.

Dette bare bekrefter inntrykket om at mange velger å plassere pengene sine i boligmarkedet framfor andre investeringsobjekter.

Les hele saken på DN.no.

 

Del artikkel