finanstilsynet

Finanstilsynet: Forsikringsforetak for boligkjøpere satt under andministrasjon

Finanstilsynet informerer om at CBL Insurance Limited (CBL IL) er satt under administrasjon.

CBL Insurance Limited er et forsikringsforetak hjemmehørende på New Zealand, og selskapet selger forsikringer til norske kunder. Selskapet stiller også garantier ovenfor norske boligkjøpere etter bustadoppføringslova §§12 og 47. Disse garantiene er i Norge ofte formidlet av selskapet Matrix Insurance AS.

CBL Insurance Limited er satt under administrasjon, og Matrix Insurance AS kan inntil videre ikke formidle garantier via CBL Insurance Ltd. (CBLIL), heter det i informasjonen fra Finanstilsynet.

Videre heter det at selskapet er satt under administrasjon betyr ikke at det er konkurs, men Matrix Insurance AS har opplyst at selskapet som følge av den usikre situasjonen arbeider t med alternative løsninger som kan bidra til å sikre kundeporteføljen og krav om utbetalinger knyttet til denne.

Hvis det i et prosjekt er tegnet forsikring/stilt garantier i CBL gjennom Matrix Insurance AS, eller deres samarbeidspartnere, kan spørsmål rettes til Matrix Insurance AS ved Håvard Hellum, e-post: hh@matrixinsurance.no

Del artikkel