Boligprisene for desember: Flere boliger solgt i desember, liten nedgang i prisene

Boligpriser i desember

Boligprisene sank med 1,1 prosent i desember 2017. For hele 2017 gikk det ned 2,1 prosent. Det ble solgt flere boliger i desember 2017 enn i desember 2016.

Boligprisstatistikken til EiendomNorge, FINN.no og Eiendomsverdi ble lagt frem torsdag formiddag. Tallene viser at boligprisene sank med 1,1 prosent i desember. Dette er en litt svakere utvikling enn vanlig i desember.

Totalt gikk boligprisene ned 2,1 prosent i 2017, viser statistikken. Men her var det store variasjoner gjennom landet. Oslo hadde for eksempel 6,2 prosent nedgang for 2017, mens Stavanger var uendret fra starten av 2017 til slutten av 2017. Se mer under.

NEF: Som forventet

NEFs administerende direktør Carl O. Geving peker på at boligtallene er som ventet:

-Boligprisfallet i desember er helt som forventet. Omsetningsvolumene i desember var gjennomgående høye, og reflekterer at prisene nå er korrigert betydelig ned i markeder som hadde en uforholdsmessig sterk vekst frem til april 2017. Samtidig ser vi at markeder som Fredriksstad opplever fortsatt vekst, sier Carl O. Geving, administrerende direktør i NEF.

I komfortsonen: -Selgerne lever godt med at prisnivået er korrigert noe ned fra kunstig høye nivåer, og kjøperne forventer trolig ikke at boligmarkedet skal bli vesentlig rimeligere i tiden framover, sier Carl O. Geving, administerende direktør i NEF.

Finner komfortsonen

Geving peker på at når antallet solgte boliger går opp, viser det at både selgere og kjøpere har innfunnet seg med den nedgangen som har vært:

-Vår vurdering er at boligmarkedet er i ferd med å finne komfortsonen. Prisnivået er de fleste steder behageligere, og kjøperne har kommet ned fra gjerdet. Selgerne lever godt med at prisnivået er korrigert noe ned fra kunstig høye nivåer, og kjøperne forventer trolig ikke at boligmarkedet skal bli vesentlig rimeligere i tiden framover, sier Geving.

-Økonomiske drivere som sysselsetting, inntekt og rente bidrar til god kjøpekraft, og det er grunn til å tro at konkurransen i bruktmarkedet vil bli noe skjerpet i 2018 når flere kjøpere kommer på banen, kommenterer Geving.

Flere boliger solgt i desember

Samtidig ble det solgt 7,4 prosent flere boliger i desember 2017 enn i desember 2016. I Oslo ble det solgt 35 prosent flere boliger i desember 2017 enn desember året før.

Antallet bruktboliger solgt i 2017 ble 86.627 – det er noen hundre flere enn i 2017, og det høyeste unntatt toppåret 2015.

Boligprisene landet rundt

Her er endringene i boligpriser i desember, og for hele 2017 i parentes:

  • Oslo: -1,0 % (-6,2 %)
  • Kristiansand: -1,2 (-2,7 %)
  • Stavanger: -1,0 % (0,0 %)
  • Bergen: -2,2 % (-6,0 %)
  • Trondheim: -1,4 % (-2,9 %)
  • Tromsø: -1,5 % (-1,8 %)

 

 

Se mer: På våre forbrukersider Bolig360.no finner du stor boligprisoversikt hvor du kan se hva boligene ble solgt for. Se mer her!

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no