Trangt om plassen? Ikke i det norske boligmarkedet

Hvor tett bor man ulike steder i Europa? Og hvor bor de tettest? Og hvor langt ned kommer Norge? Svarene kommer i en ny britisk artikkel.

Det er velkjent at vi ikke bor så veldig tett i Norge, sammenlignet med andre land. Men noen steder i Norge kan det virke som vi bor oppå hverandre. Men da kan det være en trøst at det er steder i Europa der man bor over fire ganger tettere!

Briten Alasdair Rae arbeider på University of Sheffield i avdelingen for «urban studies and planning». Han har nylig laget en oversikt over hvor tett man bor på den tettest befolkede kvadratkilometeren i 39 europeiske land.

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Norge på 20. plass

Med andre ord: Hvor er finner man den tettest befolkede kvadratkilometeren i hvert land, og hvor mange bor den der. Ikke uventet kommer Norge langt ned på listen, faktisk på 20. plass.

Tettest i Norge: Dette området i Oslo fra Sagene-Torshov er tettest befolket i Norge, viser undersøkelsen til Alisdair Rae. Akerselven og Iladalen er midt i bildet. (Fra Stats, Maps n Pix)

Bildet viser at den tettest befolkede kvadratkilometeren i Norge er i Oslo, nærmere bestemt på Sagene-Torshov i Oslo. Lokalkjente vil se Iladalen og Akerselven som går ned midt i bildet.

På denne kvadratkilometeren bor det 15.673 personer, i følge Rae.

Både Stockholm og København ligger godt foran Norge og Oslo. Stockholm har 26.120 personer på den tetteste kvadratkilometeren, mens København har 22.381. Du kan se Oslo sammen med de to andre skandinaviske hovedstedene øverst i bildet.

Helsinki ligger et par plasser bak Norge med 14.933 personer på den tetteste kvadratkilometeren.

Les også: Slik er boligprisene der du bor

Tettest i Spania og Frankrike

Dette er forsatt langt unna toppen! Spania er på topp. I Barcelona finner vi kvadratkilometeren med flest innbyggere i hele Europa med 53.119 personer. Paris i Frankrike kommer på annen plass med 52.218. Ganske imponerende når man vet at man i Paris sentrum i utgangspunktet fortsatt holder på den klassiske reguleringsplanen med maks syv etasjer pr bygg.

Tettest: De to tetteste stedene i Europa – Barcelona (tv) og Paris (th). (Fra Stats, Maps n Pix)

Ikke overraskende kanskje er det miniputtstatene San Marino og Liechtenstein, der bor det rundt 2000 personer på den tettest befolkede kvadratkilometeren.

Les også: Hvordan regner man kvadratmeterpris på boligen?

EU-data

Rae har brukt EUs befolkningsdata og samtidig sett på hvor folk bor tettest. Han tar forbehold om at EUs datasett er fra 2011, men mener at man får et forholdsvis godt bilde av befolkningstettheten i de ulike områdene.

Du kan se alle bildene fra 39 europeiske land på Stats, Maps n Pix som er bloggen til Alasdair Rae der vi også har lånt bildene i denne artikkelen:

Les mer: The Most Densely Populated Square Kilometre in 39 European Countries

 

Finn ut hva boligene koster der det er tettest befolket i Norge!

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no og finn ut hva boligene kostet både der det er tettest befolket og alle andre steder. Se mer her!

[mc4wp_form id=»6105″]
Print Friendly, PDF & Email

Søk i ordbok

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
post
page
job_listing
program
partner

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no