Hvor må selgeres forventning til pris på boligen oftest justeres?

Boligselgere har oftest for høye prisforventninger i Oslo og i Vestlandsfylkene viser en ny undersøkelse.

Av: Carsten Henrik Pihl

Selgere i Oslo, Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal har oftest for høye forventninger til prisen de kan få for boligen de kan selge. Det viser en ny undersøkelse fra Norges Eiendomsmeglerforbunds «Meglerinnsikt».

SPØRSMÅL? Har du spørsmål til boligkjøp, boligsalg eller eiendomsmegling? Forbrukerrådgiveren for bolighandelen gir forbrukere gratis rådgivning. Ring på telefon 4000 01 02 eller send et spørsmål her!

Må justeres prisforventningen

I undersøkelsen som ble tatt opp blant norske eiendomsmeglere i slutten av januar, kommer det frem at eiendomsmeglerne oftest må justere selgernes prisforventning i Rogaland, Oslo, Hordaland og Møre og Romsdal. Agder-fylkene og Nordland ligger også høyt oppe.

I kartet under ser du hvor forventningene til pris oftest må justeres noe ned av eiendomsmegleren.

 

Hvor må prisforventningene oftest justeres

Oversikt over hvor selger oftest har for høye forventninger til pris på boligen. Jo mørkere farge, jo oftest justering.

Oversikt over hvor selger oftest har for høye forventninger til pris på boligen. Jo mørkere farge, jo oftest justering. (Kilde: NEF/Meglerinnsikt. Kart: Bolig360.no/NEF

I undersøkelsen ble eiendomsmeglerne spurt om «Hvor ofte har selger for høye prisforventninger når oppdragsavtalen inngås?».

Snakk med eiendomsmegleren om prissetting av boligen

Når en bolig skal selges, er det viktig at selgere og eiendomsmegler snakker godt sammen om hvordan prisen på boligen skal settes.

Faktorer som størrelse, beliggenhet, naboloag, teknisk stand og innredning spiller inn. Det samme gjør selvfølgelig prisnivået i området der boligen ligger. 

Undersøkelsen over viser at selgere noen ganger overvurderer prispotensialet til boligen. Eiendomsmegleren vil kunne hjelpe selgeren med å finne det riktige prisnivået ved annonsering.

Ved å sette en for høy prisantydning på boligen, vil man kunne risikere at interessenter ikke ønsker å komme på visning, fordi de mener boligen er for dyr.

Samtidig skal ikke prisantydningen settes lavere enn meglers objektive vurdering tilsier, slik det står i Bransjenormen for markedsføring av boliger. En for lav pris kalles ofte for «lokkepris».

Les også: Kan selger avslå bud på prisantydning?

Finn prisnivået i ditt område

De som vurderer å selge, gjør derfor lurt i å finne prisnivået i det området der de selv bor. Et nyttig verktøy i så måte er Bolig360s boligprisoversikt. Den viser prisene på boliger som er omsatt i området i det siste.

Brukt sammen med generelle prisstatistikker, vil denne oversikten være god for vise hva man kan tenke seg å få for boligen.

Hva var boligprisene.

Hva var prisen på boligene? Se vår oversikt på Bolig360.no.

 

Kilde for undersøkelsen: Meglerinnsikt er en undersøkelse tatt opp blant Norges Eiendomsmeglerforbunds medlemmer. Gjennomført 23.januar til 1. februar 2018, 417 svar

 

Se vår store oversikt over eiendomsmeglere nær der du bor. Alle eiendomsmeglerne i oversikten er medlemmer av Norges Eiendomsmeglerforbund.

Print Friendly, PDF & Email

Søk i ordbok

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
post
page
job_listing
program
partner

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no