Ny lærebok i eiendomsmegling er klar!

NEFs fagsjef Margrethe Røse Solli med korrekturen av ny lærebok.

NEFs lærebok i Praktisk Eiendomsmegling kommer nå i ny utgave. – En unik bok med praktisk gjennomgang av eiendomsmeglerfaget, forteller en av redaktørene.

Læreboken «Praktisk Eiendomsmegling del 1» er hovedlæreboken for eiendomsmeglerstudenter. Den nye utgaven er tredje reviderte utgave. Bokens redaktører er professor dr. juris Tore Bråthen og NEFs fagsjef Margrethe Røse Solli.

OVER: NEFs fagsjef Margrethe Røse Solli med en av de siste korrekturene av boken. Gjennom hele våren og sommerferien har hun, redaktørkollega Tore Bråthen og en rekke gode hjelpere arbeidet med revideringen av «Lærebok i praktisk eiendomsmegling del 1».  

Moden for oppdateringer

Boken ble sist revidert i 2011 og derfor var det på tide med en revisjon nå, forteller Margrethe Røse Solli:

-Det har vært mange endringer både i regelverk og til dels i bransjens måte å jobbe på siden 2011, så boken var moden for en revisjon.

Les også: Eiendomsskatten: Hvordan føre i salgsoppgaven, og hvem skal betale?

God hjelp til revisjonen

Redaktørene har fått hjelp til gjennomgangen av en flere NEF-melemmer med god praktisk erfaring, samt fra NEFs juridiske avdeling.

-Det er gøy å gjøre dypdykk i faget. Boken tar opp mange interessante temaer som det er bra å få et friskt innblikk i, forteller Margrethe Røse Solli. Hun fortsetter:

-Dette er den eneste boken jeg kjenner til som er såpass praktisk lagt opp i forhold til meglerfaget. Det gjør denne boken unik.

Følg NEF på Facebook for oppdateringer om eiendomsfaget!

Viktig for studenter (og andre!)

Tore Bråthen mener at boken er meget viktig for studenter på eiendomsmeglerfaget:

-Boken inneholder en gjennomgang av faglige spørsmål av direkte betydning for eiendomsmegleres hverdag. Hvert kapittel innledes med en kort introduksjon og avsluttes med en oversikt over viktige ord og uttrykk, som til sammen gir muligheter for repetisjon av fagstoffet i kapittelet.

Tore Bråthen forteller også at boken avsluttes med en forklaring på ord og uttrykk som benyttes i forbindelse med eiendomsmeglingen, og er derfor et nyttig oppslagsverk.

Men ikke bare studenter vil ha nytte av boken, mener fagsjef i NEF Margrethe Røse Solli:

-Boken er nyttig også for megleren som er ute i praktisk arbeid. I boken vil du bli oppdatert på det siste innenfor regelverk og praksis i bransjen.

 

Kjøp boken her! Læreboken vil koste 780 kroner, og er i salg fra siste uken i august. Boken finnes i fagbokhandlerne på lærestedene, og kan bestilles direkte fra NEF her.

 

BLI MEDLEM I NEF: Norges Eiendomsmeglerforbund arbeider for eiendomsmeglernes rammebetingelsre og er bransjens talefør utad. Bli studentmedlem og få gode fordeler. Les mer her!

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no