Husk å oppgi returprovisjonen på boligkjøperforsikringen

Margrethe Røse Solli, fagsjef i NEF

Eiendomsmeglere må huske å oppgi returprovisjonen ved boligkjøperforsikring før forsikringen tegnes. Dette slår Margrethe Røse Solli, leder av NEFs juridiske avdeling, fast.

I forrige uke var det flere oppslag i Pengenytt.no (også gjengitt på ABC Nyheter)om boligkjøperforsikring. Temaet for oppslagene var eiendomsmeglerforetakenes offentliggjøring av returprovisjon ved formidling av boligkjøperforsikringen.

NEF kontaktet Finanstilsynet

I oppslagene i Pengenytt.no kom det frem at det er ulik praksis hos foretakene med hensyn til hvilke opplysninger som gis til markedet og om det gis opplysninger i det hele tatt.

Leder av NEFs juridiske avdeling, Margrethe Røse Solli (bildet) forteller at NEF kontaktet Finanstilsynet etter disse oppslagene for å få presisert regelverket.

Og konklusjonen er klar:

Meglerforetak som formidler boligkjøperforsikring må informere forsikringskunden om størrelsen på provisjonen før forsikringen tegnes.

Dette følger av lov om forsikringsformidling § 7-5 og forskrift om forsikringsformidling § 3-1.

– Finanstilsynet har i e-post til NEF fastslått at bestemmelsene i lov og forskrift om forsikringsformidling også gjelder ved eiendomsmeglingsforetakenes formidling av boligkjøperforsikring, forteller Margrethe Røse Solli.

Før inngåelse av avtalen

Meglerforetaket har derfor en plikt til å gi kunden informasjon om størrelsen på provisjonen eiendomsmeglingsforetaket mottar fra forsikringsgiveren i tilknytning til inngåelsen av avtale om angjeldende forsikring.

-Når informasjonen skal gis før inngåelsen av forsikringsavtalen, anbefaler NEF derfor at informasjonen bør gis kjøperen senest samtidig med akseptbrevet, forteller Margrethe Røse Solli.

 

Trenger du juridisk bistand? NEFs juridiske avdeling kan hjelpe! Se mer om tjenesten, priser og vilkår her!

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no