Forsinket overtagelse og oppgjør som følge av at dokumenter kommer for sent frem?

Etter at posten la om sine rutine og ikke lenger skiller mellom A- og B post har flere medlemmer opplevd at pantedokumenter ikke kommer frem til avtalt tid. Selv om kjøpesummen er innbetalt til meglers klientkonto innen avtalt tid, medfører dette at fullt oppgjør ikke har funnet sted som avtalt og kjøper er da i mislighold ovenfor selger.

NEF og Eiendom Norge sendte den 8. mai 2018 en felles henvendelse til Finans Norge. I henvendelsen oppfordret vi Finans Norge til å orientere bankene om at bankene må ta høyde for både tilstrekkelig saksbehandlingstid internt og postgang når de skal oversende nødvendige dokumenter og utbetale eiendomsoppgjør til eiendomsmeglingsforetak/oppgjørsavdelinger.

For at overtakelse og oppgjør skal kunne gjennomføres som avtalt, er det også viktig at boligkjøperne er informert om hva som kreves og forventes. Som eiendomsmegler skal man ivareta begge parters interesse og vi oppfordrer våre medlemmer til å tydelig orientere kjøperne om oppgjørsprosessen og viktigheten av at de kontakter sin långiver i god tid før oppgjørsdagen, slik at ikke bankens arbeide blir forsinket som følg av kjøper.

Henvendelsen til Finans Norge kan du lese her.

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no