Månedens meglerprofil februar 2024 er Tine Lekven Johansen

Månedens meglerprofil: Tine Lekven Johansen

La oss bli bedre kjent med månedens meglerprofil!

Dette intervjuet ble først publisert i Eiendomsmegleren, utg. 1 2024.

Navn: Tine Lekven Johansen
Arbeidssted: Fana Sparebank Eiendom/Himla Eiendomsmegling
Alder? 55
Sivilstatus, barn? Singel med to jenter på 18 og 23
Sist leste bok? Izzat – for ærens skyld
Favoritt TV-program? 71 grader nord
Favorittmusikk? U2, Coldplay
«Favorittdings»? Airtag på kofferten
Kjører? Tesla model Y

Hvor mange timer jobber du i uken? Veldig varierende, men rundt 40-45

Hva gjør du for å koble av? Liker å stå på ski, både på tur og i bakke. Padel er en ny aktivitet takket være bedriftsidrettslaget vårt. Yoga er også en bra aktivitet for å slappe av.

Hva er din beste idrettsprestasjon? Har ikke drevet konkurranseidrett på mange år

Etter en god middag; hva er ditt desserttips? Ingenting som slår norske jordbær med fløte

Beste reisemål? Er veldig glad i Italia, Amalfi kysten imponerte meg stort. Ellers er både Florida og California steder jeg har lyst til å reise mer.

Har du noen dårlige sider? Sikkert mange alt avhengig av hvem man spør men tenker selv at jeg kunne vært mer tålmodig.

Hva er den beste avgjørelsen du har tatt? Karrieremessig er det vel å ta ferdig jus utdannelsen. Privat er jeg vel mest fornøyd med å ha fått to flotte jenter.

Hvor mange ganger har du flyttet? 5

Hvilken «floskel» irriterer deg i et prospekt? Er ikke så glad i «prosa tekster» generelt og kanskje minst når det opplyses om at i gangen «kan du henge av deg klær»…

Hva er dine personlige erfaringer med eiendomsmeglere? Eiendomsmeglere er stort sett åpne, hyggelige og pratsomme mennesker

Karrierevei fram til der du er i dag? Jobbet i forsikring i 8 år før jeg fullførte jus studiet og begynte i Fana Sparebank Eiendom. Her har jeg jobbet som næringsmegler før jeg overtok ansvar for noen av kontorene våre. I 2018 var jeg med på å etablere Himla Eiendomsmegling som er et fastpriskonsept som er etablert som en avdeling av Fana Sparebank Eiendom. Jeg var leder for Himla frem til 2022, da jeg gikk over i rollen som fagsjef for Fana Sparebank Eiendom og Himla.

Hva er det viktigste eiendomsmegleren bidrar med i bolighandelen? De fleste oppdragsgivere er ikke veldig erfarne boligselgere så megler sin viktigste rolle er å skape trygghet rundt denne prosessen. En dyktig megler er en god rådgiver i hele salgsprosessen.

Hvordan vil eiendomsmegling utvikle seg i de neste ti årene? Jeg tror at eiendomsmegling vil deles i to. Der det ene segmentet tilbyr å levere meglertjenesten til en fast lav pris ved at kunden bestiller tjenesten via hjemmeside og en kutter trykte salgsoppgaver, avisannonser etc for å holde kostnad nede. Motsetningen vil være meglere som tilbyr et bredt spekter av tilleggstjenester ved siden av eiendomsmeglingen slik at kunden kan overlate en stor del av salgs- og flytteprosessen til megler.

Hva er den største utfordringen til bransjen? Det brukes for mye tid på å få inn oppdragene ved at det tilbys uforpliktende befaringer og verdivurderinger.

Hva kan gjøres for å bedre eiendomsmeglerens omdømme? Jeg tror mange kunder reagerer negativt på at noen meglere snakker ned konkurrenter. Så det burde ikke være en del av innsalget på befaringer.

Hvordan vil boligmarkedet utvikle seg framover? Vi er inne i en periode der det bygges veldig lite nytt. Det vil etter hvert presse prisen på bruktbolig oppover. Så selv om vi kanskje ikke får den store prisøkningen og farten i boligmarkedet inneværende år vil det etter hvert løsne. Når prisene øker vil etter hvert også bli attraktivt å bygge nytt.

Hvordan bruker du NEF i hverdagen din? Jeg har jevnlig en prat med de flinke juristene i Nef juridisk som besitter stor erfaring og kompetanse innenfor eiendomsmegling. Dette er til stor hjelp og støtte i hverdagen. Ellers deltar jeg på mange av kursene Nef holder lokalt her i Bergen i tillegg til høst/vårkonferanse.

Del artikkel