Lavere vekst i byggekostnader

Byggekostnadene fortsetter å øke, men med en betydelig lavere veksttakt enn i starten av året, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

Statistikken viser at byggekostnadsindeksen for bolig gikk opp med 0,7 prosent fra juli til august i år og er 7,2 prosent høyre enn i august 2021. Materialkostnadene økte med 0,3 prosent i samme periode og er 10,3 prosent høyere enn på samme tid året før.

Tolvmånedersveksten er med andre ord fortsatt høy men har avtatt gradvis gjennom 2022 siden toppen i november 2021. Da var de samlede byggekostnadene nesten 15 prosent høyere og materialkostnadene hele 28 prosent høyere enn på samme tid året før, skriver SSB på sine sider.

Kilde: SSB

Kostnadsøkningen gjennom 2020 og 2021 skyldtes i hovedsak stigende priser på trelast, hvor prisen i løpet av sommeren og høsten 2021 mer en doblet seg sammenliknet med prisene året før. Fra denne toppen har markedet kjølnet og prisene falt, og de ligger 10,6 prosent lavere i august 2022 enn i august 2021. Veksten i stålpriser har også vært høy, men vi har sett en nedgang.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no