Hus areal

Eiendomsverdi: – Korrekt P-ROM må legges inn i meglersystemet ved salg av bruktbolig

Eiendomsverdi har bedt NEF om hjelp til å formidle deres behov for at registrering av gammel arealbetegnelser fortsatt skal inn i meglersystemet.

Fra Eiendomsverdi: Vi har den siste tiden oppdaget at en del meglere ikke har registrert korrekt P-ROM i meglersystemet. For å sikre en forsvarlig utregning av boligprisstatistikken, samt tilgang til opplysninger som megler benytter inkludert sammenlignbare salg, gjennomsnittspriser og egenskapsdata, er det svært viktig at korrekt P-ROM registreres i meglersystemet.

Følgende korreksjoner er nødvendige nå

1. Objekter som er lagt inn i meglersystemet med feil P-ROM og som enda ikke er solgt må korrigeres i meglersystemet. Rettelsen må publiseres til finn.no. P-ROM vil ikke synes i Finn-annonsen, og det påløper ingen ekstra kostnad for slike rettelser.

2. Objekter som er lagt inn i meglersystemet med feil P-ROM og som er solgt må sendes til support@eiendomsverdi.no med korrekt P-ROM. Dokumentasjon kan legges til som vedlegg. Det påløper ingen kostnad for slike rettelser.

Det vil anslagsvis ta minimum ett år før det er samlet nok datapunkter til at nye arealbegreper eventuelt kan benyttes for statistikkformål.

Del artikkel