Boligprisene for november: Lavere priser, men flere solgte boliger enn i fjor.

Boligprisene november 2017

Boligprisene synker fortsatt i november og salgstiden går opp. Men det ble solgt flere boliger enn i november i fjor.

Boligprisstatistikken fra EiendomNorge, Finn.no og Eiendomsverdi ble presentert tirsdag 5. november. Prisene gikk ned med 1,1 prosent viser tallene.

Fallet i november er noe høyere enn det vanlige fallet som kommer i november måned.

-November er som normalt en svak måned i boligmarkedet, men omsetningen er god og kjøpere og selgere finner hverandre til et prisnivå som begge parter kan leve med. Vi tror derfor at det meste av prisfallet er tatt ut, og forventer en mer normal utvikling i boligåret 2018, kommenterer NEFs administrerende direktør Carl O. Geving.

Flere boliger solgt enn i 2016

Statistikken viser at det ble solgt 7.171 boliger i november 2017. Dette er 1,8 prosent høyere enn i november i 2016. Samtidig er gjennomsnittstiden for salg gått opp fra november i fjor. Snitttiden for salg var på 46 dager i november 2017, dette er ti dager lenger enn november i 2016.

-Forutsatt at norsk økonomi utvikler seg positivt i tråd med forventningene til sysselsetting, inntekt og rente er det all grunn til å tro at husholdningenes forventninger til boligmarkedet vil styrke seg. Det vil påvirke boligprisene positivt. Mange interessenter har sittet på gjerdet i håp om at boligprisene skal falle mye, nå ser vi tegn til at konkurransen om objektene tiltar og dermed vil balansen mellom kjøpere og selgere bedres, kommenterer Carl O. Geving.

Ned av gjerdet: – Mange interessenter har sittet på gjerdet i håp om at boligprisene skal falle mye, nå ser vi tegn til at konkurransen om objektene tiltar og dermed vil balansen mellom kjøpere og selgere bedres, kommenterer Carl O. Geving.

Sprikende informasjonsbilde

Carl O. Geving er også opptatt av at det er mye sprikende informasjon om boligmarkedet for tiden. Dette gjør det vanskelig for forbrukerne å orientere seg:

-NEF har tidligere påpekt at informasjonsbildet i boligmarkedet i år har vært sterkt preget av spekulasjoner og desinformasjon. Det fremstår som useriøst når fremtredende økonomer i ett og samme intervju spår prisfall i mange år, men samtidig tar forbehold om at vi allerede kan ha nådd bunnen av prisfallet, kommenterer Carl O. Geving, og peker på at forbrukerne sliter med å tolke informasjonen som kommer:

-Både selgere og kjøpere settes i en vanskelig situasjon når faglige autoriteter leker med fakta på denne måten, sier Geving.

 

Slik utviklet prisene seg:

Dette var prisutviklingen i noen norske byer siste måned og siste 12 måneder i parentes.

  • Oslo: – 0,5 % (-4,4 %)
  • Bergen: -1,3 % (-3,7 %)
  • Trondheim: -1,3 % (-1,3 %)
  • Stavanger: -0,5 % (0,9 %)
  • Kristiansand: -0,8 % (-1,3 %)
  • Tromsø: -1,3 % (-0,5 %)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no