Forbrukerrådgiver for tryggere bolighandel

Vi går nå inn i visningsvåren, hvor mange skal i gang med bolighandel. For å hjelpe forbrukere som skal kjøpe eller selge bolig, har Norges Eiendomsmeglerforbund har tilsatt en egen forbrukerrådgiver.

Forbrukerrådgiver Carsten Pihl er ansatt for å svare på spørsmål fra boligkjøpere og boligselgere.

– Til meg kan man ringe hvis man for eksempel lurer på hvilken informasjon man skal få på visning, hva som er eiendomsmeglerens plikter, eller hva som skal følge med en bolig på overtagelse.

Forbrukerrådgiveren svarer fra og med i dag 7. april på telefoner fra forbrukere. Telefontiden videre blir tirsdag-torsdag 10.00-14.00.

Telefonnummeret er 4000 01 02

Tjenestene er gratis for forbrukere.

Carsten Pihl er utdannet jurist, og har blant annet arbeidet med boligspørsmål 15 år i Dine Penger. Der var han hovedforfatter for «Boligkjøperskolen» og «Boligselgerskolen».

– Jeg vet at det er et udekket behov for hjelp til boligkjøpere og boligselgere. Mange har noe de lurer på, og jeg kan være med å fortelle hvordan regelverket er, og hva konsekvensene av ulike beslutninger vil være.

– Samtalene mellom forbrukerne og meg blir mellom oss. Jeg går ikke videre til megleren med problemstillingene, forteller Pihl.

Ansettelsen av NEFs forbrukerrådgiver i bolighandelen er konsekvens av vedtaket som ble fattet på NEFs landsmøtet i mai i fjor. Stillingen blir finansiert gjennom medlemskontingenten eiendomsmeglerne betaler til NEF.

– Med denne opplysningstjenesten håper vi å kunne hjelpe forbrukere på begge sider i bolighandelen. Vårt mål er å bidra til større trygghet for forbrukerne og færre konflikter i bolighandelen. Tjenesten vil også gi ny kunnskap om forbrukernes behov og i hvilken grad eiendomsmeglerne tilfredsstiller disse. Vi vil bruke kunnskapen til læring og utvikling, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving.

For ytterligere kommentarer kontakt:

Carl O. Geving, administrerende direktør NEF: carl@nef.no /91582454
Svein Strømnes, kommunikasjonssjef NEF: svein@nef.no / 93094191

Mer om forbrukerrådgiveren for bolighandelen kan du lese her.

5 tips til boligkjøpere!

Her er Forbrukerrådgiver Carsten Pihls fem viktigste råd til de som skal på boligjakt i vår:

1. Les alt nøye! Det er viktig at alle papirer leses nøye for å avdekke boligens stand. De viktigste papirene er de uten bilder!

2. Sjekk kjøkken og bad nøye! Alle rom der det er vann er det viktig å sjekke ekstra nøye. Se etter fuktskader under kjøkkenbenken og bak badekaret. Sjekk når badet ble skiftet sist!

3. Bruk nesen i kjelleren: I underetasjer og kjellere må du bruke nesen. Lukter det fuktig og mugg? Da kan det være uavdekkede fuktskader. Sjekk når dreneringen for huset ble skiftet sist. Se etter misfarging.

4. Sjekk loftet: Ikke bare stikk hodet opp på loftet, men gå opp! Bruk lyset på mobiltelefonen til å sjekke om du ser fuktskader i tak eller på bjelkene.

5. Er det elektriske anlegget i orden? Spør selger og megler, ring eventuelt takstmann! Det holder ikke bare å se i sikringsskapet.

Print Friendly, PDF & Email

NEF på kartet

Kontakt oss

Norges Eiendomsmeglerforbund
Apotekergata 10
0180 Oslo

Telefon: 22 54 20 80
E-post: firmapost@nef.no
Ansatte: Se ansatte i NEF
Pressekontakter: Se oversikt

RSS Ledige stillinger

  • En feil oppstod, som antagelig betyr at strømmen er nede. Prøv igjen senere.

Viktig når du redigerer profilen:

Her kan du deler av profilen din og legge til informasjon om deg. Du kan også endre passord for innlogging til Min NEF.

Her er noen små kommentarer knyttet til feltene:

Bilde: Last opp for å vises på "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider.

Vises på Finn eiendomsmegler: Kryss av her for at du vises i eiendomsmegleroversikten for bolig/fritidsboliger på NEFs forbrukersider. (Vil være aktuelt for de fleste, men kanskje ikke for de som kun jobber administrativt, med oppgjør eller med næring.

Tittel: Velg en av våre forhåndsutfylte, eller velg "Annet" for å skrive inn egen tittel.
NB: Du skriver inn tittelen i linjen under der det står "Annet". Husk "MNEF" til slutt!

Profilsidelink: Legg inn lenken til din kontakt-/profilside hos din arbeidsgiver. Denne lenken vil vises i "Finn eiendomsmegler" på NEFs forbrukersider, slik at forbrukere kan lese mer om deg.

Andre endringer gjøres av NEF sekretariat. Send oss en epost: firmapost@nef.no